Actueel

 • 1 februari 2020

  Verenigingsdag 11 maart 2020

  Lees meer…

 • 1 februari 2020

  Agenda regiobijeenkomsten 2019-2020

  Lees meer…

 • 1 februari 2020

  Visitatiestudiedag

  Lees meer…

 • 10 september 2019

  Toekomstperspectief voor thuiszitters of bijna-thuiszitters

  Lees meer…

 • 9 september 2019

  BPS Academie aanbod 2019-2020

  Lees meer…

*Regiobijeenkomsten (Oost)* | po vo


Type aanbod

BPschool aanbod

Datum en tijd

Nader overeen te komen

School/organisatie

BPS Academie

Contactpersoon

Dhr. M. Timmer

Thema

Intervisie

Onderwerpen

De concrete thema’s worden door de intervisiegroep zelf bepaald. In de eerste bijeenkomst komen we tot overeenstemming over een gezamenlijk ontwikkelpunt en spreken we een aanpak af. In de volgende bijeenkomst wisselen we onze bevindingen uit (eventueel gaan we ook bij elkaar kijken hoe de aanpak uitwerkt op de verschillende scholen) en scherpen we de aanpak op grond hiervan aan.

Beschrijving

De vereniging BPS heeft jaarlijks twee verenigingsdagen voor alle aangesloten scholen op een centrale plek in het land. Op deze dagen staat altijd een stevig inhoudelijk programma op de agenda en is er ruimte voor onderlinge uitwisseling. De behoefte om samen te leren is groot, maar reisafstanden beperken de mogelijkheden. Daarom stimuleert en faciliteert de BPS Academie regionale bijeenkomsten voor direct betrokkenen in de aangesloten begaafdheidsprofielscholen. Onder de titel ‘regionale of thematische intervisie’ ontmoeten de deelnemers elkaar en bepalen zij zelf de agenda. De BPS Academie verzorgt een lichte vorm van ondersteuning bij organisatie en agendering.

De deelnemers committeren zich aan deelname aan de bijeenkomsten die voor het lopende schooljaar worden afgesproken. Deelname staat open voor leidinggevenden, begeleiders en docenten met en zonder ervaring met het BPS-gebeuren op de eigen school en tegen vragen aanlopen als: hoe bestendigen wij of vernieuwen wij de energie, hoe verdiepen wij het reeds bereikte, hoe bouwen wij een actieve begaafdheidsprofielschool en andere vraagstukken waar je als bevlogen bps-er tegenaan loopt.

De intervisiegroep bestaat uit deelnemers van de onderstaande scholen. Andere belangstellenden kunnen zich aanmelden voor eventuele aansluiting via de coördinator van de BPS Academie. Contactpersoon vanuit de BPS Academie is Martin Timmer. Harry van Steen roept de bijeenkomsten bijeen.

De intervisiegroep bestaat uit deelnemers van de onderstaande scholen:

Basisschool Het Talent; Bataafs Lyceum; Bonhoeffer College; CSG Het Noordik; Hondsrug College; Ludger College; Vechtdal College; Stedelijk Gymnasium; Thomas a Kempis College; Kindcentrum Het Timpaan

Wat levert het op

Reflectie en inspiratie

Doelgroep en eisen

Leidinggevenden, begeleiders en docenten met ruime ervaring als BPS-er in het voortgezet onderwijs.


Kosten

Geen kosten

Datum

Nog te bepalen

Locatie

Neem voor de locatie contact op met de coördinator van de BPS Academie

Aanmelden

© Begaafdheidsprofielscholen 2021